HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalve Paprika's Gevuld Met Orzo, Pecorino En Prei
topBanner
Halve paprika's gevuld met orzo, pecorino en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, pecorino en prei

met een frisse salade

Lees meer

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieVeggieCaloriebewust
Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Rode paprika

140 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

24 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2368 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

2

Snijd de paprika's in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.

5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de frisse salade.