Halloumi-burger met aubergine en frisse yoghurtsaus
Halloumi-burger met aubergine en frisse yoghurtsaus

Halloumi-burger met aubergine en frisse yoghurtsaus

met tarwebroodje, paprikapesto en gebakken aardappelen

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

25 g

Roasted pepper pesto

25 g

Organic low-fat yogurt

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

1 piece

White bread roll

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories814 kcal
Energy (kJ)3405 kJ
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate66 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper
•Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dit gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag verwerken in een soep, salade of ander gerecht. 2: Snijd de aardappelen niet te klein, zodat je er straks nog plakken van kunt snijden.

Saus maken
2

Meng in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kom de yoghurt met 1 tl van het paprikapesto-mengsel per persoon. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Aubergine bereiden
3

Snijd de ui in ringen van 1/2 - 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de aubergineplakken op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprikapesto-mengsel en bak samen met de uienringen 16 - 18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten het tarwebroodje mee.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Aardappelen bakken
4

Snijd de voorgekookte aardappelen in parten van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 - 14 minuten, of tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden.

Halloumi bakken
5

Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon en dep droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi in 2 - 3 minuten per kant rondom goudbruin.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant en mals.

Serveren
6

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd het broodje open en beleg deze met de tomaat, een aubergineplakje, een aantal uienringen en 2 halloumiplakken per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus overheen en dek af met de bovenkant van het broodje. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij.