HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyros Met Mediterrane Bulgur
topBanner
Gyros met mediterrane bulgur

Gyros met mediterrane bulgur

Met koolrabi, komijn en labne

Lees meer

Labne komt uit de Arabische keuken. Het is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met een beetje zout en kruiden als topping. Het wordt gegeten als dip bij een stukje platbrood bijvoorbeeld, maar het is ook heerlijk als frisse garnering van Midden-Oosterse of mediterrane gerechten zoals deze bulgur.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiZwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Ui

2 tl

Gemalen komijnzaad

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

240 gram

Gyros van varkenshaas

60 gram

Mesclun

60 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide of sulfieten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels17 g
Eiwitten46 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

2

Verhit ondertussen 1/3 van de olijfolie in een of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep goed om.

6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.