Groentestoofpotje met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door aubergine. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Extra groente
Lactose-arm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

0.48 tl

Gemalen kaneel

15 gram

Rozijnen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3185 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers25 g
Vezels5.7 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Aardappelen bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Midden-Oosterse kruidenmix en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.

Merguez bakken
3

Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de rundermerguez toe, verdeel in kleine stukken met een spatel en roerbak in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de courgette, de aubergine en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Afmaken
5

Voeg de courgette, aubergine, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat stoven met het deksel op de pan. Haal na 12 minuten het deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.