HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroentestoofpotje Met Rundermerguez
topBanner
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes

Lees meer

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door aubergine. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker!

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:Familie
Allergenen :SojaMosterdSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

1 stuk(s)

Aubergine

200 gram

Wortel

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

4 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3185 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Midden-Oosterse kruidenmix en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.

3

Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de rundermerguez toe, verdeel in kleine stukken met een spatel en roerbak in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.

4

Snijd ondertussen de courgette, de aubergine en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de courgette, aubergine, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat stoven met het deksel op de pan. Haal na 12 minuten het deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.