Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

met frieten van aardappel en paarse wortel

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 stuk(s)

Groentenuggets

⅓ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)898 kcal
Energie (kJ)3757 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers27 g
Vezels7.4 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen, snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd de paarse wortel op dezelfde maat zodat ze gelijk garen. Verdeel alle frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Is de paarse wortel erg dun? Voeg deze dan de laatste 20 minuten bij de aardappelen, zodat ze niet verbranden.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken.

Saus mengen
3

Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise.

Tip: Kook je voor kinderen, serveer dan eventueel de zoet-pittige chilisaus los. Houd je juist van pittig? Voeg dan extra sambal toe aan de saus.

Groente bakken
4

Begin met bakken als de frieten nog ongeveer 15 minuten in de oven moeten staan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groentenuggets bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de groentenuggets en gebakken courgette ernaast. Garneer de frieten met za'atar naar smaak en serveer met de zoete-pittige chilimayonaise.

Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen!