topBanner
Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

met frieten van aardappel en paarse wortel

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

10 stuk(s)

Groentenuggets

⅔ tl

Za'atar

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3757 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen, snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd de paarse wortel op dezelfde maat zodat ze gelijk garen. Verdeel alle frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken.

3

Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise.

4

Begin met bakken als de frieten nog ongeveer 15 minuten in de oven moeten staan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

6

Verdeel de frieten over de borden en schep de groentenuggets en gebakken courgette ernaast. Garneer de frieten met za'atar naar smaak en serveer met de zoete-pittige chilimayonaise.