topBanner
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum

Mediterraan
Lees meer

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Verse krulpeterselie & basilicum

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 blik(ken)

Biologische tomatenpuree

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Grote gemarineerde garnalen

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3101 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Grillpan of koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.

3

Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.

4

Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.

6

Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.