Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar

Gevulde portobello met bonen, mais en cheddar

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

225 gram

Zoete aardappel

160 gram

Portobello

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte cheddar

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)825 kcal
Energie (kJ)3451 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers29 g
Vezels19.5 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello.

Snijden
2

Snijd de helft van de rode ui in halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling bakken
3

Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de halve rode-uienringen en knoflook 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de mais en zwarte bonen erdoor en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello's 2 minuten per kant. Leg de portobello's met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de kruidenolie. Vul deze vervolgens met het bonen-maismengsel en verdeel de cheddar en de gesnipperde rode ui eroverheen. Bak de gevulde portobello 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelwedges, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng in de kom van de kruidenolie de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello over de borden. Garneer met de overige koriander en pers 1 limoenpartje per persoon erover uit. Serveer de zoete-aardappelwedges met de limoen-mayonaise en tomatensalsa ernaast. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.