HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Paprika's Met Quinoa En Feta
topBanner
Gevulde paprika's met quinoa en feta

Gevulde paprika's met quinoa en feta

met frisse salade

Lees meer

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieNieuwLekker snelExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Quinoa

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

4 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

60 gram

Rucola en veldsla

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2877 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte voor de garnering.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 14 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 12 minuten in de oven.

4

Verbrokkel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra virgine olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla, de helft van de feta en de helft van de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout

5

Meng de quinoa met de olijfolie met citroen, de bosui en de overige tomatenblokjes. Vul de paprika's rijkelijk met de quinoa en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.

6

Hak de amandelen grof. Verdeel de gevulde paprika's over de borden. Garneer met de overige feta, het overige groene gedeelte van de bosui en de amandelen. Serveer met de salade ernaast.