Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Quinoa
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Bosui
10 gram
Gezouten amandelen
1 stuk(s)
Tomaat
30 gram
Rucola en veldsla
4 ml
Olijfolie met citroen
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte voor de garnering.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 - 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 14 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 12 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!
Verbrokkel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla, de helft van de feta en de helft van de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de quinoa met de olijfolie met citroen, de bosui en de overige tomatenblokjes. Vul de paprika's rijkelijk met de quinoa en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's nog 5 minuten in de oven.
Hak de amandelen grof. Verdeel de gevulde paprika's over de borden. Garneer met de overige feta, het overige groene gedeelte van de bosui en de amandelen. Serveer met de salade ernaast.