Gevulde paprika met chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2877 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels15.8 g
Eiwitten34.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Paprika bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Halveer de gewone paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de gewone paprika 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij lichtbruin kleurt.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de puntpaprika en tomaat in blokjes.
Bakken
2
  • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, breng op smaak met peper en zout en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
  • Bak het gehakt in 1 - 2 minuten los op middelhoog vuur.
Stoven
3
  • Voeg de tomaat, de puntpaprika, de kidneybonen en het zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Meng goed, dek de pan af en laat 6 minuten stoven op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak, onafgedekt, nog 6 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de geroosterde paprika erop.
  • Vul de paprikahelften met de chili. Garneer met de labne.

Weetje: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.