Skip to main content
Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus
Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

Gestoofde koolvis met kruidige couscous en tomatensaus

3.4
(981)

De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. De vis is door zijn zachtheid geschikt om te stoven. De koolvis krijgt een volle smaak omdat hij zich voedt met kleine vissen als haring, sprot en garnalen. De koolvis uit jouw box wordt gevangen in de koude wateren ten Noordoosten van Schotland.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Vis
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Vleestomaat

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

1 tl

Gemalen komijnzaad

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)553 kcal
Energie (kJ)2313.8 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten70 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de tomaat in blokjes.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Leg de koolvis op de groenten.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de helft van de ui, helft van de knoflook, paprikapoeder en tomaat 3 minuten op laag vuur. Leg vervolgens de koolvis op de groenten, breng op smaak met peper en zout, dek de pan af en stoof 15 minuten op laag vuur.

3

Bereid ondertussen de bouillon en hak de peterselie fijn.

Roerbak de peen.
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de peen, overige ui, overige knoflook, rode peper en komijn 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de couscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe, haal de pan van het vuur en laat afgedekt 5 minuten staan. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de couscous en gestoofde koolvis met tomatensaus over de borden en bestrooi met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders