Skip to main content
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky sojagroenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky sojagroenten

met knoflook-gemberrijst en furikake

4.2
(264)

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Tarwe
Soja
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

70 gram

Basmatirijst

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

1 el

Olijfolie

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)2766 kJ
Energie (kcal)661 kcal
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten92.5 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels13.1 g
Eiwitten35.6 g
Zout3.5 g
Potassium323.3 mg
Calcium86 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Bord
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gemberpuree 1 - 2 minuten.
  • Voeg daarna de rijst toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten.
  • Haal van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in partjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Voeg de groenten toe aan een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.
Vis paneren
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier.
  • Verdeel het paprikapoeder en de helft van de bloem over een diep bord. Meng in een ander diep bord de overige bloem met de aangegeven hoeveelheid water tot een beslag.
  • Verdeel de panko over een derde diep bord en breng op smaak met peper en zout. 
  • Wentel de vis eerst door de bloem, dan door het beslag en als laatste door de panko. Leg de vis op een bord en houd apart.
Vis bakken
4
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal. Besprenkel de groenten met de saus en schep alles goed om. Zet de groenten vervolgens terug in de oven, tot ze gaar zijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is,  de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt. 
  • Serveer de rijst en groenten op borden.
  • Schep de vis erop en garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders