The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
0.52 piece
Egg
(Contains Egg)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
¼ sachet(s)
Dried oregano
½ piece
Garlic
½ piece
Eggplant
½ piece
Courgette
â…“ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
20 g
Arugula
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
Balsamic vinegar
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 cm.
Meng in een grote kom de knoflook met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de aubergine en courgette over een bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten met de balsamicodressing. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine en courgette 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.
Haal de mozzarella uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Kluts in een ander diep bord 1/2 ei per persoon los. Meng in een derde diep bord de panko met de oregano, peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella door in de lengte. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door de panko.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de mozzarella 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.
Verdeel de gepaneerde mozzarella over borden. Verdeel de rucola ernaast en serveer de gegrilde courgette en aubergine op de rucola. Serveer met de aardappelparten.