Skip to main content
Gemarineerde steak met boter met truffelaroma
Gemarineerde steak met boter met truffelaroma

Gemarineerde steak met boter met truffelaroma

met Parmigianofrieten, paddenstoelen en spinazie

4.1
(90)

De combinatie van steak en friet is een echte Franse bistroklassieker. In dit recept serveer je het met zelfgemaakte boter met truffelaroma.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Spinazie

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3988 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten64.7 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten50.3 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels13.2 g
Eiwitten43.2 g
Zout1 g
Potassium96.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de gemarineerde steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kleine kom en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd eventueel grote paddenstoelen kleiner. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Groenten bakken
3

Verhit, wanneer de frieten nog 15 minuten moeten bakken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en paddenstoelen 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 2 - 3 minuten verder, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Steak bakken
4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de gemarineerde steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Boter maken
5

Voeg aan de kleine kom met roomboter de olijfolie met truffelaroma toe en meng goed. Breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en bestrooi met de Parmigiano Reggiano. Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakken en leg naast de frieten. Verdeel de boter met truffelaroma over de steak. Serveer met de warme groenten en de mayonaise. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders