
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus
met gebakken rozemarijnkrieltjes, haricots verts en mini-romatomaten
Je marineert de kipfilet in Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
0.17 zakje(s)
Gedroogde tijm
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
150 gram
Haricots verts
100 gram
Mini-romatomaten
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Ovenschaal
•Pan met deksel
•Diep bord
•Koekenpan met deksel
•Steelpan
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
- Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de haricots verts en een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water.
- Verdeel de haricots verts en mini-romatomaten over een ovenschaal en breng op smaak met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.

2
- Marineer de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
- Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.

3
- Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
- Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.

4
- Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
- Leg de haricots verts en tomaten erbij.
- Snijd de kipfilet in plakken en leg naast de groenten.
- Serveer met de hollandaisesaus.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!