Gele rijst met spinazie-kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Cashews komen oorspronkelijk uit het Caraïbisch gebied, maar je vindt deze boom nu overal in de tropen en de noot daardoor ook in allerlei wereldgerechten. Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken en geeft de karakteristieke smaak en kleur aan veel curry's. Kurkuma wordt gemaakt van de wortel van de plant. Wist je dat je er ook thee van kunt maken? Hier lees je meer over op onze blog.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Pandanrijst

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3544 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

rijst
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

cashwnoot
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide daarna uit de pan en bewaar apart.

wok
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrand de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

spinazie
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.

serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en leg er een spiegelei op. Garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.