De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dit levert een restaurantwaardige maaltijd op.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Leek
200 g
Potatoes
1 piece
Apple
1 piece
Confit duck leg
5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
10 g
Chopped walnuts
¼ piece
Lemon
100 g
Parsnip
½ tablespoon
[Plant-based] butter
5 milliliters
[Plant-based] milk
½ tablespoon
Brown sugar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Red wine vinegar
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel. Schil de aardappel en de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm met deksel tot stap 4.
Schil de appel en snijd in blokjes. Leg de blokjes appel in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte eendenpoot in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte eendenpoot 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de prei 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bladpeterselie en per persoon: 1 el water, 1/2 el honing, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en laat de prei 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook fijn. Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Meng ten slotte 3/4 van de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de citroen uit. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.
Smeer de pastinaakpuree uit over het bord en leg de eendenpoot erop. Schep de geroosterde appelmoes ernaast. Serveer met de gemarineerde prei en strooi de walnootstukjes eroverheen. Garneer het gerecht met de overige bieslook.