Skip to main content
Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes

Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes

met spinazie en zelfgemaakte appelmoes

Een vergeten groente is de pastinaak niet meer. Met zijn romige structuur en zoete smaak, vormt hij de perfecte combinatie met de zoute spekjes en zoetzure appel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Hasselback aardappelen

100 gram

Pastinaak

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

100 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

(Bevat: Gluten, Tarwe, Ei Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Soja, Mosterd, Selderij)

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2826 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers29 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout3 g
Dunschiller
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil vervolgens de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.

Koken
2

Zorg dat de aardappelen ruim onder water staan in een pan met deksel en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng de aardappelen afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de pastinaak toe aan de pan en kook mee met de aardappelen. Giet daarna af.

Appelmoes maken
3

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Bakken
4

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak in 3 minuten los.

Mengen
5

Voeg de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur tenslotte de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders