Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus

Gehaktballetjes met Thaise kruiden in pindasaus

met sperziebonen, wortel en jasmijnrijst

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Pinda's
•Tarwe
•Soja
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Gesnipperde rode ui

75 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

60 gram

Satésaus

(Bevat Pinda's, Tarwe, Soja)

10 ml

Ketjap

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3480 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels8 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg de ui, sperziebonen, wortel en per persoon 1 el water toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten. Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel.

Gehaktballetjes bakken
2

Halveer ondertussen de rundergehaktballen. Verhit per persoon 1/4 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Pindasaus toevoegen
3

Voeg de pindasaus toe aan de koekenpan met de gehaktballen. Roer alles goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken.

4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast. Schep de gehaktballetjes met saus erbovenop.