Skip to main content
Cottage pie met varkensboerengehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensboerengehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais

4.5
(104)

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

50 gram

Mais in blik

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3428 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels17.8 g
Eiwitten35.6 g
Zout4.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1345 mg
Calcium48 mg
Iron2.1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Zeef
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehakt bakken
2

Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de Belgische kruidenmix in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. 

Laten pruttelen
3

Giet de mais af. Voeg vervolgens de mais, de passata, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en de mosterd toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door. Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de cottage pie over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders