Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Vleestomaat
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Bosui
100 gram
Mini-romatomaten
1 tl
Gemalen komijnzaad
2 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesam)½ stuk(s)
Groene paprika
100 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Extra vierge olijfolie
2 el
Rode wijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Snijd de pruimtomaat, vleestomaat, mini-romatomaten, groene paprika, knoflookteen en de helft van de komkommer en de helft van de rode puntpaprika grof. Snijd de gewone tomaat en de andere helft van de puntpaprika en komkommer in zeer fijne blokjes (deze gebruik je als topping).
Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd 1 plak van 2 cm per persoon van het bierbostelbroodje en verkruimel deze plak. Snijd het overige bierbostelbroodje in blokjes van ongeveer 1 cm (hier maak je later croutons van).
Doe de grofgesneden groente (niet de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika), de knoflook, het verkruimelde brood, het witte gedeelte van de bosui, peper en zout in een hoge kom of een blender. Voeg per persoon toe: 150 ml water, 1/2 tl komijn, 1 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Mix alles in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in ongeveer 6 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng het groene deel van de bosui, de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta.
Serveer de gazpacho in soepkommen. Garneer met de broodcroutons, de fijngesneden groenten en de feta. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.