HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

met croutons en feta

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Vleestomaat

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Paprika

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Bosui

100 g

Mini-romatomaten

1 tl

Gemalen komijn

2 stuks

Bierbostel-broodje

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuks

Groene paprika

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1517 kJ
Energie (kcal)363 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels6 g
Eiwitten8 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de pruimtomaat, vleestomaat, mini-romatomaten, groene paprika, knoflookteen en de helft van de komkommer en de helft van de rode puntpaprika grof. Snijd de gewone tomaat en de andere helft van de puntpaprika en komkommer in zeer fijne blokjes (deze gebruik je als topping).

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd 1 plak van 2 cm per persoon van het bierbostelbroodje en verkruimel deze plak. Snijd het overige bierbostelbroodje in blokjes van ongeveer 1 cm (hier maak je later croutons van).

3

Doe de grofgesneden groente (niet de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika), de knoflook, het verkruimelde brood, het witte gedeelte van de bosui, peper en zout in een hoge kom of een blender. Voeg per persoon toe: 150 ml water, 1/2 tl komijn, 1 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Mix alles in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in ongeveer 6 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng het groene deel van de bosui, de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta.

6

Serveer de gazpacho in soepkommen. Garneer met de broodcroutons, de fijngesneden groenten en de feta. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.