De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
â…“ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 gram
Rode ui
250 gram
Voorgekookte rode bieten
1 rol(len)
Quichedeeg
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))50 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Balsamicoazijn
(BevatSulfiet)100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)150 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1 el
Honing
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.
Kook de zoete aardappel 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.
Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.