HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGalette Met Geitenkaas En Rode Biet
topBanner
Galette met geitenkaas en rode biet

Galette met geitenkaas en rode biet

met zoete aardappel, tijm en walnootstukjes

Lees meer

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 gram

Rode ui

250 gram

Voorgekookte rode bieten

1 rol(len)

Quichedeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 el

Balsamicoazijn

(BevatSulfiet)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4069 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.

2

Kook de zoete aardappel 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.

4

Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.

5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.