Galette met geitenkaas en rode biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Galette met geitenkaas en rode biet

Galette met geitenkaas en rode biet

met zoete aardappel, tijm en walnootstukjes

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Gekookte rode bieten

½ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Walnootstukjes

50 gram

Spinazie

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)973 kcal
Energie (kJ)4069 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers25 g
Vezels9.2 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok of hapjespan
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Wok of hapjespan
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Spinazie bakken
2

Kook de zoete aardappel, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Galette vullen
3

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, maar houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.

Galette bakken
4

Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.