Skip to main content
Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi
Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi

Fusion risotto met misopaddenstoelen en paksoi

met sesamzaad, roomkaas en rode peper

4.4
(1,5K)

Witte miso wordt gemaakt van sojabonen die zijn gefermenteerd met rijst, wat zorgt voor een witte of lichtbeige kleur. De smaak is wat milder en zoeter dan die van gewone misopasta.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

15 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ bosje(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels16.4 g
Eiwitten19.5 g
Zout3 g
Potassium495 mg
Calcium95 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

 

 

 

Risotto bereiden
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook met het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Champignons bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons met de ui 3 minuten. Voeg de rode peper toe en bak 2 - 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe, voeg toe aan een kom en meng goed door. Bewaar apart tot serveren.

Paksoi bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de paksoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut. 

Serveren
6

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe borden en leg de misochampignons erbovenop. Garneer met het sesamzaad, de cashewstukjes en het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders