HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFusilli Met Italiaanse Runderworstjes
topBanner
Fusilli met Italiaanse runderworstjes

Fusilli met Italiaanse runderworstjes

Op smaak gebracht met belegen kaas

Lees meer

Snuffel eens aan de verse basilicum. Lekker hé?

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Italiaans gekruide runderworstjes

180 gram

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

500 gram

Groentemix

2 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Gepelde tomaten

6 leaves

Vers basilicum

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3531.2960000000003 kJ
Energie (kcal)844 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten50 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de Italiaanse runderworstjes 5 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, groentemix, oregano en paprikapoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de gepelde tomaten toe, 50 ml water per persoon en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Maak de gepelde tomaten klein met een houten lepel, voeg de runderworstjes terug toe en laat 8 minuten koken.

6

Scheur ondertussen de basilicum klein.

7

Haal de runderworstjes weer uit de pan, voeg de fusilli toe en verhit nog 1 minuut

8

Verdeel het gerecht over de borden, serveer met de Italiaanse runderworstjes en garneer met de belegen kaas en basilicum.