Skip to main content
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer

Nieuw ingrediënt in je box! Chipotle-pasta is een pittige, rokerige smaakmaker gemaakt van gemalen chipotle pepers. Perfect voor sauzen en marinades en geeft een Mexicaanse kick in elk gerecht!

Labels:
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

80 gram

Falafel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Chipotle-pasta

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

30 ml

Water

1 tl

Suiker

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3609 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels15.8 g
Eiwitten18.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Grote saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om zodat de aardappelpartjes rondom bedekt zijn.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
Dressing maken
2
  • Meng in een kleine kom de Koreaanse kruidenmix met een scheutje olijfolie. Besprenkel de aardappelpartjes met de dressing in de laatste minuut van de baktijd.
  • Pers de limoen uit boven een kleine kom en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Meng in een grote saladekom de sojasaus, suiker, sesamolie, mayonaise, wittewijnazijn en de helft van het limoen-watermengsel.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en de biet in blokjes. Voeg beide toe aan de saladekom.
  • Voeg de rodekool, wittekool en wortel toe en meng goed door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de chipotle-pasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) met de tahin en het overige limoen-watermengsel.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de falafel 3 - 5 minuten.
  • Serveer de salade met de aardappelpartjes en falafel ernaast.
  • Besprenkel met de chipotle-tahinsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!