HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Tabouleh Met Kipgyros En Verse Kruiden
topBanner
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustKlimaatbewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kipgyros

1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

3 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Biologische citroen

10 gram

Verse krulpeterselie & munt

2 krop(pen)

Little gem

75 gram

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2250 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels14 g
Eiwitten38 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Rasp 1/2 tl citroenrasp per persoon. Snijd de citroen in partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

4

Haal 3 hele blaadjes per persoon van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn. Weeg de juiste hoeveelheid Griekse yoghurt af, voeg toe aan een kom en meng met 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout.

5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1/2 tl citroenrasp per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg 3 blaadjes little gem op elk bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de rest van de tabouleh erbij. Garneer met de Griekse-yoghurtdressing.