Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Lactose-arm
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie & munt

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)538 kcal
Energie (kJ)2250 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8 g
Vezels14.8 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1

Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Tip: De bulgur en de meer dan 200 gram groente maken van dit gerecht een vezelrijke maaltijd. Je krijgt al de helft van de ADH vezels binnen en dat draagt bij aan gezonde darmen.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden en persen
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Rasp 1/2 tl citroenrasp per persoon. Snijd de citroen in partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Yogurt-dressing maken
4

Haal 3 hele blaadjes per persoon van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn. Weeg de juiste hoeveelheid Griekse yoghurt af, voeg toe aan een kom en meng met 1/2 tl citroensap per persoon, peper en zout.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1/2 tl citroenrasp per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg 3 blaadjes little gem op elk bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de rest van de tabouleh erbij. Garneer met de Griekse-yoghurtdressing.