topBanner
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Lees meer

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor handige frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Ui

220 gram

Kipgyros

1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse krulpeterselie & munt

2 bakje(s)

Little gem

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels15 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe. Kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn.

5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little-gemschuitjes. Serveer de rest van de tabouleh erbij.