HelloFresh
Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

Frisse tabouleh met kipgyros en verse kruiden

in schuitjes van little gem

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Family
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

3 tl

Gemalen komijn

2 stuks

Pruimtomaat

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Kipgyros

10 g

Verse krulpeterselie & munt

2 stuks

Little gem

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten55 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Snijd de krulpeterselie en munt fijn.

4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1/2 tl wittewijnazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.