Frisse risotto met roodbaars en citroentijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse risotto met roodbaars en citroentijm

Frisse risotto met roodbaars en citroentijm

met spinazie, venkel, haricots verts en mascarpone

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Risottorijst

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse citroentijm

40 gram

Haricots verts

100 gram

Roodbaarsfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Wittewijnazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3245 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten75.3 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.5 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op middelhoog vuur. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en kook de haricots verts in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Dep de roodbaars droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaars 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de roodbaars om en bak nog 2 minuten op de andere kant.

Risotto afwerken
5

Scheur de spinazie klein boven de risotto en laat al roerend slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de risotto en de haricots verts over de borden. Serveer met de roodbaars en de venkelsalade. Garneer met de Parmigiano Reggiano en het eventuele venkelloof.