Skip to main content
Frisse parelcouscous

Frisse parelcouscous

met verse koriander, ricotta en cranberry-pittenmix

3.9
(208)

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas en is een goede aanvulling voor een vegetarisch dieet. Samen met de frisse limoen en knapperige cranberry-pittenmix vormt het een heerlijke combinatie.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Sjalot

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3259 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en schep over in een saladekom.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn.

Paprika bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur (zie tip).

Groenten mengen
4

Voeg de paprika, tomaat, sjalot en het grootste deel van de koriander toe aan de saladekom. Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen uit (zie tip).

Op smaak brengen
5

Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de saladekom. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta erover, garneer met de overige koriander, limoensap en peper naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders