Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergens:
Fish
•Egg
•Mustard
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

100 g

Sperziebonen

80 g

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

1 unit

Pruimtomaat

5 g

Verse dille & bieslook

½ unit

Rode ui

10 g

Kappertjes

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

25 g

Witte kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2696 kJ
Calories644 kcal
Fat33 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate59 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10 g
Protein23 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Snijden
2

Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de rode ui.

Mengen
3

Meng in een saladekom: de helft van de verse kruiden, de rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.

Serveren
4

Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.