Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
100 g
Sperziebonen
80 g
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
1 unit
Pruimtomaat
5 g
Verse dille & bieslook
½ unit
Rode ui
10 g
Kappertjes
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
25 g
Witte kaas
(Contains Milk)
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de rode ui.
Meng in een saladekom: de helft van de verse kruiden, de rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.
Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.