HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Krieltjessalade Met Tonijn En Kappertjes
topBanner
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Lees meer

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisEierenMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

140 gram

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Verse dille & bieslook

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(BevatEieren, Mosterd)

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2696 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

2

Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op. Snijd de tomaat in parten. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de rode ui.

3

Meng in een saladekom: de helft van de verse kruiden, de rode ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise met de tonijn in de saladekom. Voeg de bewaarde tonijnolie toe naar smaak.

4

Verdeel de krieltjessalade over de borden. Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.