HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Krieltjessalade Met Gerookte Makreel En Bietjes
topBanner
Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

met appel, dille en een gekookt eitje

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergenen :EiVisMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode biet

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sla

160 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

10 gram

Verse dille & bieslook

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 el

Wittewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3789 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van een 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten de 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af.

3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Was de sla en snijd in repen. Trek de gerookte makreel los met behulp van twee vorken of gebruik je handen (zie Tip). Snijd de verse kruiden fijn.

4

Maak in een kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, sla, krieltjes en gerookte makreel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en houd een beetje over om mee te garneren.

5

Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.

6

Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.