Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

met botersla, tomaat en belegen kaas

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

¼ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

1.5 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2376 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels11 g
Eiwitten30.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.

Saus maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de peterselie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de sla in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de sla en tomaat met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Kapsalon maken
5

Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor 1 kapsalon per persoon, of een grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes (zie Tip). Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.

Serveren
6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.

Weetje: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts rond de 600 calorieën, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!