Skip to main content
Wentelteefjes met verse aardbeien

Wentelteefjes met verse aardbeien

2 porties | met slagroom

4.3
(40)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 3 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

250 gram

Aardbeien

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)2513 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten51.7 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels4.2 g
Eiwitten17.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Handmixer
Diep bord
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Klop met een handmixer de room en de helft van de suiker 2 - 3 minuten in een kom, of tot er stevige pieken ontstaan. 
  • Zet in de koelkast tot serveren.
  • Halveer de aardbeien.
Kloppen
2
  • Halveer de briochebroodjes.
  • Klop in een diep bord de eieren, melk en de overige suiker goed door elkaar met een garde.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Laat ondertussen de briocheplakjes twee aan twee weken in het eimengsel, tot ze helemaal verzadigd zijn.
Serveren
3
  • Leg de plakken in de pan en bak 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal met de overige plakken.
  • Serveer de wentelteefjes op borden.
  • Garneer met de aardbeien en een toef slagroom.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders