HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFreekehschotel Met Kipfilet In Ras El Hanout
topBanner
Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

met bleekselderij, wortel en verse kruiden

Balans
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Bleekselderij

(BevatSelderij)

200 gram

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Verse dille en krulpeterselie

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en kook de freekeh 25 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en daarna in kleine blokjes. Snijd de wortel in dezelfde grootte. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 minuten. Schenk de rodewijnazijn en de groentebouillon erbij en laat nog 8 - 10 minuten koken.

4

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 10 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de dille en bladpeterselie fijn. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan met groente en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de freekeh erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de freekehschotel over de borden, garneer met de dille en bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de kipfilet.