.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Freekeh
¼ stuk(s)
Ui
1.3 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipfilet met ras-el-hanout kruiden
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse dille en bladpeterselie
½ el
Olijfolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Rodewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en kook de freekeh 25 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Freekeh heeft een vrij stevige korrel en heeft na het koken nog een bite.
Freekeh is een andere naam voor volkoren speltkorrels. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Net als bij tarwe, is deze volkoren variant rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.
Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en daarna in kleine blokjes. Snijd de wortel in dezelfde grootte. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Tip: Bleekselderij lijkt behalve water weinig te bevatten, maar niks is minder waar. Het zit bomvol vitamine A, C en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. En niet alleen de bleekselderij bevat veel vitamine A, ook de peen!
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 minuten. Schenk de rodewijnazijn en de groentebouillon erbij en laat nog 8 - 10 minuten koken.
Tip: In dit gerecht blijven de bleekselderij en wortel een beetje knapperig. Houd je ervan als ze wat zachter zijn? Dek de hapjespan dan af met een deksel en laat een paar minuten langer koken.
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 10 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de dille en bladpeterselie fijn. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan met groente en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de freekeh erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de freekehschotel over de borden, garneer met de dille en bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de kipfilet.