topBanner
Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

met bleekselderij, wortel en verse kruiden

Balans
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Bleekselderij

(BevatSelderij)

200 gram

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

3 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Verse dille en krulpeterselie

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en kook de freekeh 25 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en daarna in kleine blokjes. Snijd de wortel in dezelfde grootte. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 minuten. Schenk de rodewijnazijn en de groentebouillon erbij en laat nog 8 - 10 minuten koken.

4

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 10 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de dille en bladpeterselie fijn. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan met groente en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de freekeh erbij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de freekehschotel over de borden, garneer met de dille en bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de kipfilet.