HelloFresh
topBanner
Freekeh met spinazie in pittige harissa

Freekeh met spinazie in pittige harissa

met gegrilde wortel, feta en amandel

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Wortel

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

150 g

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

20 g

Harissa

125 g

Babyspinazie

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortelin een kom met per persoon 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.

2

Verspreid dewortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. Dewortelis klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in de pan tot het bruin begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.