Skip to main content
Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

Flespompoen gevuld met parelcouscous, brie en walnoten

met hasselback-aardappelen, zelfgemaakte jus en salade

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Milk
Tree nuts
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Franse brie

10 gram

Walnootstukjes

15 gram

Gedroogde cranberry's

10 gram

Kappertjes

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Cranberrychutney

50 ml

Rode wijn

125 gram

Cherrytomaten in blik

30 gram

Rucola en veldsla

1 el

Fles olijfolie

1 el

Roomboter

1 tl

Honing

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse tijm

250 gram

Roodschillige aardappelen

45 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Champignons

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2655 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten3 g
waarvan verzadigd0.4 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers34.5 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kom
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de flespompoen al tijdens het voorverwarmen in de oven, zodat hij zacht kan worden voordat je hem snijdt. Haal de pompoen pas uit de oven als je begint aan stap 4. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Was de aardappelen en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten.

Snijden
2

Leg de aardappelen met de snijkant naar boven over een bakplaat met bakpapier. Meng ze met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork. Snipper de rode ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Mengen
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui, de helft van de knoflook, de champignons en de overige tijm 6-8 minuten. Snijd de brie in kleine blokjes. Meng de parelcouscous in een kom met de gebakken champignons, walnootstukjes, brie, cranberry's en kappertjes.

In de oven
4

Haal de pompoen uit de oven en snijd in de lengte open. Verwijder de pitten en de draden met een lepel. Leg de beide helften van de pompoen in een ovenschaal en vul met de parelcouscous. De vulling mag een beetje boven de rand van de pompoen uitkomen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de pompoenhelften 20-25 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 5 minuten.

Indikken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de rest van de knoflook en ui 1 minuut. Voeg 1/4 groentebouillonblokje per persoon, 50 ml water per persoon, het rozemarijntakje, de cranberychutney en de wijn toe. Kook het geheel 10-15 minuten zachtjes, totdat het indikt. Giet het mengsel daarna door een zeef en bewaar de overgebleven jus apart.

Serveren
6

Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1tl wittewijnazijn, 1/2 el olijfolie en peper en zout. Voeg de sla en cherrytomaten toe aan de dressing en meng goed. Verdeel de pompoen over de borden. Giet de jus erover en serveer de hasselback-aardappelen en de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto-aardappelen

Steak met pesto-aardappelen

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en frisse witlofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

Kung Pao-stijl bowl met kip en kalkoen

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: chilimayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met aardappelpartjes, cherrytomaten en geroosterde paprika
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade