Flammkuchen met prei en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met prei en mozzarella

Flammkuchen met prei en mozzarella

met salade van mesclun, appel en aardappelblokjes

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Prei

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

30 gram

Mesclun

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3564 kJ
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten24.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Halveer de prei in de lengte en snijd het witte en het lichtgroene gedeelte in dunne ringen. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 15 - 20 minuten in de oven en schep halverwege om.

Prei bakken
2

Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 - 8 minuten. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.

Flammkuchen beleggen
3

Leg het deeg op een andere bakplaat met bakpapier en bestrijk met de zure room. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand. Beleg het deeg met de prei en de mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.

Snijden
4

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mosterd, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el honing. Breng op smaak met peper en zout.

Sla mengen
5

 Meng vlak voor serveren de appel, de aardappelblokjes, de sla en de helft van de bladpeterselie door de dressing.

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade. Garneer met de overige bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! De relatief kleine hoeveelheid peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.