HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Flammkuchen met pompoenroomsaus, feta en rode ui

Flammkuchen met pompoenroomsaus, feta en rode ui

met pompoenpitten en rucolasalade

Lees meer

Flammkuchen, de flinterdunne pizza's uit de Elzas, hebben inmiddels hun entree gemaakt in heel Europa. Een van de voordelen: het smaakt goed met hartige én zoete ingrediënten. Vanavond serveer je een vegetarische variant met een combinatie van deze smaken. Het meeste werk zit in de zelfgemaakte pompoensaus, maar dat is dan ook de smaakmaker van het gerecht. De rode ui geeft het extra pit, de pompoenpitten een lekkere bite en de feta is een lekker zoute tegenhanger van de zoete pompoen.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Rode ui

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde tijm

10 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels4 g
Eiwitten19 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.

3

Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom of maatbeker en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Garneer met de tijm.

4

Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.

5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.

6

Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.