Flammkuchen met pompoenroomsaus, feta en rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met pompoenroomsaus, feta en rode ui

Flammkuchen met pompoenroomsaus, feta en rode ui

met pompoenpitten en rucolasalade

Flammkuchen, de flinterdunne pizza's uit de Elzas, hebben inmiddels hun entree gemaakt in heel Europa. Een van de voordelen: het smaakt goed met hartige én zoete ingrediënten. Vanavond serveer je een vegetarische variant met een combinatie van deze smaken. Het meeste werk zit in de zelfgemaakte pompoensaus, maar dat is dan ook de smaakmaker van het gerecht. De rode ui geeft het extra pit, de pompoenpitten een lekkere bite en de feta is een lekker zoute tegenhanger van de zoete pompoen.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pompoenblokjes

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Gluten)

½ tl

Gedroogde tijm

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3136 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd24.6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers13 g
Vezels4 g
Eiwitten19 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Steelpan
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Pompoen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.

Flammkuchen insmeren
3

Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom of maatbeker en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Garneer met de tijm.

Flammkuchen bakken
4

Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.

Pompoenpitten roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.

Serveren
6

Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.