Flammkuchen met pompoenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met pompoenroomsaus

Flammkuchen met pompoenroomsaus

met feta, pompoenpitten en rucola

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pompoenblokjes

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

0.1 zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Pompoenpitten

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)750 kcal
Energie (kJ)3136 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14 g
Vezels4.3 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Pompoen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.

Flammkuchen insmeren
3

Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Bestrooi met de tijm.

Flammkuchen bakken
4

Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.

Pompoenpitten roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor ondersteunt de bouw van sterke botten en tanden.

Serveren
6

Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.