HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFettuccine Met Chipolataworstjes In Pittige Tomatensaus
topBanner
Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Met gepofte paprika, harissa en basilicum

Lees meer

Deze pasta met saus van verse pruimtomaat is op smaak gebracht met pittige harissa. Houd je van heet? Voeg dan gerust wat meer toe. Voor een intens zoete smaak pof je de paprika in de oven totdat hij zwartgeblakerd is.

Labels:CaloriebewustInspiratieEet mij eerst
Allergenen :SelderijGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Pruimtomaat

14 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

4 stuk(s)

Runderchipolataworstje

100 gram

Fettuccine

(BevatGluten)

200 gram

Passata

1 tl

Harissa

2 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Rode wijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2644 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg zowel gele de als de rode paprika op een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 30 minuten in de oven, draai halverwege om (zie tip). Haal de paprika's uit de oven, leg in een kom en dek direct af met huishoudfolie (zie tip). Laat een paar minuten liggen en snijd dan de eventueel hele paprika open, trek voorzichtig de schil eraf en snijd de paprika's in repen.

2

Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd het basilicum in fijne reepjes.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de runderchipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook ondertussen de fettuccine, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de worstjes. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, de blokjes pruimtomaat, de harissa, de oregano, de rodewijnazijn en de suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de koekenpan. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel het pastagerecht over de borden en garneer met het basilicum en de overige paprika.