Family: ≤25 min - beef - noodles - use EID: mix van gesneden spitskool en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Family: ≤25 min - beef - noodles - use EID: mix van gesneden spitskool en broccoli

and meatballs in a sweet Asian sauce

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Brede rijstnoedels

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2826 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels7.8 g
Eiwitten29.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and crumble in the stock cube (see pantry for amount).
  • Cook the noodles for 6 - 7 minutes until al dente, then drain and rinse under cold water.
  • Drizzle with the rest of the sunflower oil and toss well, then set aside.
  • To the vegetables, add the Korean-style spices and the beef mince. Fry for 3 minutes over medium-high heat, separating the mince as you do so.
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden.
  • Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.