HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel In Volkoren Pitabroodjes Met Knoflooksausje
topBanner
Falafel in volkoren pitabroodjes met knoflooksausje

Falafel in volkoren pitabroodjes met knoflooksausje

met zoete aardappel frietjes, knapperige groenten en mangochutney

Lees meer

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Falafel

(Kan bevattenSoja, Gluten, Mosterd)

300 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Paprika

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3802 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels14 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de pruimtomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken. Voeg de komkommer en tomaat toe aan een kom en meng met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de mayonaise, de knoflook en per persoon 1/2 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de paprika 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe en bak 1-2 minuten per kant.

5

Bak de pitabroodjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Schep de komkommer en tomaat nog eens om zodat de smaken goed intrekken.

6

Snijd de falafelballetjes door de helft. Verdeel de zoete-aardappelfrieten met de overige mayonaise over de borden. Serveer de frisse groenten, paprika, het knoflooksausje en de mangochutney in verschillende kommen. Snijd de pitabroodjes open. Laat iedereen zelf een eigen pitabroodje vullen met de verschillende toppings.