Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Falafel
150 g
Sweet potato
1 piece
Wholewheat pita bread
½ piece
Tomato
25 g
Organic full-fat yogurt
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Garlic
â…“ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Bell pepper
20 g
Mango chutney
(Contains Mustard)
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de pruimtomaat in partjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken. Voeg de komkommer en tomaat toe aan een kom en meng met 1/2 el olijfolie en 1/2 tl witte wijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de helft van de mayonaise, de knoflook en per persoon 1/2 tl witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de paprika 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe en bak 1-2 minuten per kant.
Tip: De falafel in jouw box is een verbeterd product. Speciaal voor ons bevat deze variant 25% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Wist je dat deze falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!
Bak de pitabroodjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de frieten in de oven. Schep de komkommer en tomaat nog eens om zodat de smaken goed intrekken.
Snijd de falafelballetjes door de helft. Verdeel de zoete-aardappelfrieten met de overige mayonaise over de borden. Serveer de frisse groenten, paprika, het knoflooksausje en de mangochutney in verschillende kommen. Snijd de pitabroodjes open. Laat iedereen zelf een eigen pitabroodje vullen met de verschillende toppings.