HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDuitse Biefstuk Met Uienjus En Sperziebonensalade
topBanner
Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

met frieten van aardappel en zoete aardappel

Lees meer

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:Familie
Allergenen :MosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Aardappelen

200 gram

Zoete aardappel

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

⅔ zakje(s)

BBQ rub

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevattenSoja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

100 ml

Runderbouillon

1 el

Olijfolie

3 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

3 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3733 kJ
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels10.01 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden (heteluchtoven) of 230 graden (elektrische oven). Schil of was de aardappelen. Snijd de aardappelen en zoete aardappel in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodem water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

3

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de slamix doorheen.

6

Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel mayonaise bij de frieten.