Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

met frieten van aardappel en zoete aardappel

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Half kruimige aardappelen

100 gram

Zoete aardappel

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode ui

1 tl

BBQ rub

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Runderbouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3722 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de aardappelen. Snijd de aardappelen en zoete aardappel in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodem water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Uienjus maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de slamix doorheen.

Serveren
6

Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel aioli bij de frieten.