HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDuitse Biefstuk Met Uienjus
topBanner
Duitse biefstuk met uienjus

Duitse biefstuk met uienjus

met sperziebonensalade en friet

Lees meer

Het vlees van de Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ zakje(s)

BBQ rub

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevattenMelk, Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

50 gram

Aioli

(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

100 ml

Runderbouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk)

3 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3703 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

3

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten op één kant. Draai om en bestrooi met peper en zout. Bak de andere kant ook 2 - 4 minuten.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.

6

Leg op ieder bord een Duitse biefstuk. Verdeel de frieten en de salade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep een lepel aioli bij de frieten.