Biefstuk met uienjus
Biefstuk met uienjus

Biefstuk met uienjus

met sperziebonensalade en friet

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
•Mustard
•Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

150 g

Green beans

½ piece

Onion

â…“ sachet(s)

BBQ spice rub

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

50 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3535 kJ
Calories845 kcal
Fat52 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate56.9 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein34.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Paper Towel
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Uienjus maken
3

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus de ui hierna af met 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 50 ml runderbouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.

 

Biefstuk bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, peper en zout. Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen.

Serveren
6

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de biefstuk, de frieten en de sperziebonensalade over de borden. Giet de uienjus over de biefstuk en schep 1 lepel aioli bij de frieten (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de aioli door een aioli-yoghurtsausje. Meng daarvoor per persoon: 1/2 tl van de aioli met 1 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.