Deze week een heerlijke pizza in je box met 3 verschillende soorten kazen. Top hem af met wat oregano en eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
½ piece
Garlic
100 g
Passata
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
25 g
Grated mature goat's cheese
(Contains Milk)
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Voeg de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.
Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig! Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.
Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwe-kaasblokjes in kleinere stukken en verdeel over de pizza. Besprenkel met de overige oregano en wat peper. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
Haal de pizza uit de oven, verdeel in stukken en serveer.