Wist je dat het vlees van de zalm roze is door een stof die de vis opneemt uit zijn voedsel? Het zijn natuurlijke pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s. Zalm kun je koud of warm roken. Door de zalm warm te roken, wordt de vis als het ware gebakken in de rookoven en met de rook geconserveerd
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
½ piece
Leek
1 piece
Onion
½ piece
Fennel
g
Spaghetti
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
2 piece
Tomato
60 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
80 g
Hot smoked salmon flakes
200 milliliters
Low sodium fish stock
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
2 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, ui en venkel 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei, ui en venkel, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven (zie TIP).
Tip: Is alle bouillon verdampt binnen de tijd? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei, ui en venkel, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.
Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.
Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.