Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra
Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra

Double veggie - Spaghetti met warmgerookte zalm en venkel als extra

met dubbele portie oventomaten en verse bieslook

Wist je dat het vlees van de zalm roze is door een stof die de vis opneemt uit zijn voedsel? Het zijn natuurlijke pigmenten die ook verantwoordelijk zijn voor de kleur van bijvoorbeeld tomaten, herfstbladeren en flamingo’s. Zalm kun je koud of warm roken. Door de zalm warm te roken, wordt de vis als het ware gebakken in de rookoven en met de rook geconserveerd

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

½ piece

Leek

1 piece

Onion

½ piece

Fennel

g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

2 piece

Tomato

60 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

80 g

Hot smoked salmon flakes

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium fish stock

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1285 kJ
Calories307 kcal
Fat20.2 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate22.8 g
Sugar18.2 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein5.5 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Bereid de bouillon. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, ui en venkel 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei, ui en venkel, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven (zie TIP).

Tip: Is alle bouillon verdampt binnen de tijd? Voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei, ui en venkel, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Mengen
5

Roer de spaghetti en de warmgerookte zalm door de roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.