HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

met extra portie tomaat-komkommersalade en olijven

Extra groente
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggieLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

250 g

Champignons

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

1 stuks

Komkommer

2 stuks

Pruimtomaat

60 g

Rucola en veldsla

30 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de sjalot. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto.Verdeel de champignons erover en scheur de buffelmozzarella klein boven de platbroden.

3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven.Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes en halveer de olijven. Meng de gemengde salade, komkommer, pruimtomaat en olijven in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.Serveer de salade erbij.