Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij
Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij

Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij

met leccino olijven en Turkse peper als extra

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

⅓ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

½

Tomato paste

1 piece

Naan bread

80 g

Veggie celeriac döner

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Banana pepper

20 g

Leccino olives

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories391 kcal
Energy (kJ)1636 kJ
Fat27.1 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate21.2 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein13 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Snijd de Turkse peper en leccino olijven in dunne ringen.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Saus maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Salade aanmaken
3
  • Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout.
  • Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, de helft van de ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.

Tip: Aan de döner is speciaal voor ons minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Én, wist je dat de döner kebab is gemaakt van tarwe en knolselderij en daardoor 100% plantaardig en een bron van vezels is? Vanwege het hoge aantal eiwitten is het ook nog eens super voedzaam!

Naanpizza bakken en serveren
4
  • Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus.
  • Beleg de naanpizza’s met het vegetarische döner kebab, olijven, Turkse groene peper en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. 
  • Verdeel de naanpizza’s over de borden en bestrooi met de overige ijsbergsla en radicchio.
  • Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.
  • Serveer de salade ernaast.